De leukste tweedehands vondsten #2

| |

Rommelmarkten afstruinen, door Marktplaats scrollen en Facebookgroepen in de gaten houden – ofwel de zoektocht naar tweedehands spullen – ik vind het een feestje! Tweedehands spullen zijn goed voor een kleiner budget, vaak uniek én met het oog op duurzaamheid een mooie oplossing. Al dit enthousiasme zorgde ervoor dat ik deze nieuwe rubriek in het leven heb geroepen, waarin ik mijn mooiste tweedehands vondsten met jullie deel. De eerste editie publiceerde ik eerder; vandaag de tweede.

 

Adidas Miss Stan

Tweedehands Adidas miss Stan
Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar in de Whatsappgroep van mijn vriendinnengroep wordt er – naast heel veel geleuter over wat we hebben meegemaakt – zo nu en dan kleding aangeboden. Een kledingstuk blijkt toch niet te passen, we zijn er een beetje op uitgekeken of whatever the reason may be; het is soms bijna een ruilbeurs. Één van die vriendinnen had deze Stan Smith’s voor €25,00 besteld via United Wardrobe. Ze bleken niet te passen, dus (je raadt het al) werden ze in de groep gegooid.

Naast de Nike’s die ik ooit in mijn tienerjaren kocht, heb ik eigenlijk nooit echt merksneakers aangeschaft. Aangezien ik graag witte sneakers wilde en deze precies mijn maat zijn, kocht ik ze over voor dezelfde aankoopprijs. Ook al is dat voor échte tweedehands koopjesjagers misschien nog wat aan de dure kant, ik vind de Adidasjes het geld absoluut waard. Ze lopen heerlijk en zijn niet zo lomp; een combinatie die ik nog niet eerder heb gezien.

 

Roze jas

Tweedehands jas roze Tweedehands jas roze
In de vorige editie vertelde ik al over afgelopen Koningsdag, waarop ik twee rommelmarkten in Ede bezocht. Bij de tweede rommelmarkt viel mijn oog op een rek met kleding. Deze jas sprong eruit en voldeed precies aan mijn eisen: een langere zomerjas met ceintuur en een leuk kleurtje. Misschien had maat S wel perfect gezeten, maar de iets grotere maat is niet storend. Ik nam hem mee voor €4,00.

 

Bank

Tweedehands bank bruin
Ik ben echt gek op tweedehands spullen (oh, really?), maar een bank vond ik toch wel een dingetje. Daarom riep ik altijd dat mijn hele huis vol met tweedehands spullen mocht staan, maar meubels zoals de bank móest en zou ik nieuw kopen. Toen ik mijn verhuisbudget uitrekende, kwam ik daar snel van terug. Een nieuwe bank was echt nog even te hoog gegrepen.

Vanaf dat moment (en het moment dat ik me bedacht dat er ook schoonmaakspullen bestaan), ben ik gaan zoeken naar een leuk bankje voor een studentikoos prijsje. Eerst aasde ik op een grijze bank met chaise longue, maar toen ik dit bankje voor €10,00 zag dacht ik: “ach, dat is ook prima als tijdelijke oplossing”. Toen ik de bank eenmaal in mijn woonkamer had neergezet, bleek het perfect te matchen met mijn vloer en de andere kleuren van mijn interieur. Ook de lengte is precies goed. Ik ben er blij mee!

 

Lockerkastje

Tweedehands lockerkastje
Ten slotte nog even het verhaal achter dit awesome lockerkastje. Ik was op Marktplaats aan het speuren naar een wit ladenkastje (denk in de richting van Ikea Hemnes), totdat ik bij dit lockerkastje terechtkwam. Eigenlijk had een tv-meubel niet echt prioriteit, totdat ik bedacht dat ik hiermee twee vliegen in één klap zou slaan: meer opbergruimte én een tv-meubel in één. Ik haalde hem bij iemand thuis op in Ede en betaalde er €35,00 voor.

Previous

De leukste tweedehands vondsten #1

Afstuderen: met deze 9 tips maak je er een succes van!

Next

2 gedachten over “De leukste tweedehands vondsten #2”

Plaats een reactie