De leukste tweedehands vondsten #1

| |

Rommelmarkten afstruinen, door Marktplaats scrollen en Facebookgroepen in de gaten houden – ofwel de zoektocht naar tweedehands spullen – ik vind het een feestje! Tweedehands spullen zijn goed voor een kleiner budget, vaak uniek én met het oog op duurzaamheid een mooie oplossing. Al dit enthousiasme zorgde ervoor dat ik deze nieuwe rubriek in het leven heb geroepen, waarin ik mijn mooiste tweedehands vondsten met jullie deel.

Jurkje

Tweedehands jurkje Tweedehands jurkje

De appel valt niet ver van de boom: mijn tante is een ondernemende vrouw én ze is gek op vintage en tweedehands spullen. Ze tovert vanuit allerlei hoeken in Nederland (en daarbuiten) toffe interieuraccessoires en brocante opknappertjes. Even een plankje in een kastje bijzetten, opschuren en een lik verf eroverheen, en ze verkoopt het zo voor het vierdubbele van de inkoopprijs.

Dat verkopen doet ze bij Je Eigen Kraam in Hardenberg. Mocht je dit superleuke concept nog niet kennen, Iris schreef een blog over een soortgelijk concept: klik! Je begrijpt natuurlijk wel dat ik als liefhebber van tweedehands spullen, stond te springen om er een kijkje te nemen. Na een tour langs de kraam van mijn tante viel mijn blik op een stellage met kleding. Het was maar goed dat ik de moeite nam om er even rustig te kijken, want dit jurkje hing verstopt tussen de mannenbroeken en bankhangtruien.

En toen kwam de grote teleurstelling: in het kaartje stond ‘maat M’. Deze maat is minstens één te groot, maar toch leek het jurkje smaller. Een paar seconden twijfelde ik of ik de moeite zou stoppen in het passen, maar ik vond hem zo leuk dat ik de gok waagde. En ja hoor: hij past perfect! Awesomeness voor maar €3,00. (credits voor de foto’s gaan naar Nicole)

 

Weckpotten

Dan deze weckpotten. Afgelopen Koningsdag bezocht ik samen met Nicole twee rommelmarkten in Ede. Toen we met vermoeide voetjes de laatste kleedjes afstruinden, kwam ik deze twee weckpotten tegen voor €0,50 per stuk. Aangezien ik toen al wist dat ik uit huis zou gaan en altijd al de wens heb gehad om voedsel in weckpotten te bewaren omdat het er zo tof uitziet, was dit natuurlijk een zeer welkom koopje.

Kussentjes

Tweedehands spullen kussens Tweedehands spullen kussens

Zoals ik al zei, weet mijn tante overal betaalbare, tweedehands spullen vandaan te toveren. Een tijd geleden ging ik met haar mee naar één van die plekken: een schuur vol met tweedehands woonaccessoires. Ik was toen net op de aardetint-tour, dus toen ik deze kussentjes zag was ik snel om. Ik weet niet meer precies welk kussentje, welke prijs had, maar ik weet wel dat ze maximaal €1,50 per stuk waren.

Kledingkast

Tweedehands spullen gesloten kast Tweedehands spullen open kast

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, was mijn slaapkamer op de zolder. Na een tijdje doopte ik het kleine kamertje, dat zich op diezelfde zolder bevond, om tot inloopkast. Samen met mijn vader hing ik een plank en drie roedes op om mijn kleding te stallen. Een zee aan ruimte dus.

Toen ik uit huis ging, maakte ik me wel lichtelijk zorgen over of ik mijn kleding wel kwijt zou kunnen. Na een grote opruimbeurt was mijn kledingstash meer dan een verhuisdoos kleiner. Toch wilde ik wel een wat grotere kledingkast, waarbij hang- én legruimte een vereiste waren. Het liefst natuurlijk met extra ruimte, zodat ik er ook andere spullen in kwijt zou kunnen. Na twee avonden zoeken op Marktplaats en wat biedingen hier en daar, vond ik uiteindelijk deze kast. Een prima kleurstelling én zoveel ruimte voor €10,00. Serieus: EEN TIENTJE.

Ik ben benieuwd of mijn enthousiasme voor tweedehands koopjes uitzonderlijk is, of dat er meer fanaten te vinden zijn. Tell me!

Previous

Perfectionisme loslaten

De leukste tweedehands vondsten #2

Next

Plaats een reactie